Rätt redskap för trädgårdsarbetet

Det finns många verktyg som är oumbärliga när man arbetar i trädgården, men många köper på sig för många verktyg som inte används utan bara tar upp plats i trädgårdsskjulet. Trädgården blir inte finare för att man har många redskap, utan det behövs faktiskt inte så mycket för att få det fint. Här tipsar vi om några viktiga trädgårdsredskap:

En bra kniv är alltid till hjälp

En kniv har varit en oumbärlig hjälp sedan människans begynnelse och det fortsätter vara ett av de bästa verktygen för dig som spenderar tid i naturen. Med en bra fickkniv kan du snabbt skära bort grenar eller snår som är i vägen, skrapa bort mossa som växer på terassen och skära av blommor om det är dags att skapa en blombukett. Ta gärna en titt hos Lamnia som har över 5000 knivar i lager och många av knivarna passar utmärkt till trädgårdsarbete.

Sekatör, spade, räfsa och kratta

När det kommer till mindre handverktyg är det flera redskap som kommer till nytta. Sekatören är ett måste om du ska beskära och klippa av stjälkar eller små grenar. Redskapet gör att du kan arbeta snabbt, ergonomiskt och säkert. En handräfsa, en handkratta och en planteringsspade är också mycket bra att ha, oavsett om du odlar grönsaker eller bara vill hålla det fint i rabatterna.

Trädgårdshandskar

Om du någonsin har arbetat i trädgården utan trädgårdshandskar vet du säkert hur snabbt det går att rispa upp händerna på taggar och snår. Det är helt enkelt inte säkert att arbeta i trädgården utan handskar, inte minst för att det kan komma in jord eller smuts i små sår. Satsa därför på bra trädgårdshandskar så jobbar du både mer bekvämt och säkert.

Större verktyg som kan behövas

En större räfsa och en lövkorg är bra att ha på hösten när du ska få bort alla löv från trädgården. Det kan även vara bra att investera i en större spade och bor du på en plats där det blir mycket snö måste du givetvis även ha en skyffel för snöskottning. En bra gräsklippare är också ett måste.