Hur man odlar hampa

ampaodling är processen att odla hampa. Cannabis kan odlas inomhus, utomhus eller i ett växthus. Trädgårdsmästare skapar vanligtvis en artificiellt kontrollerad miljö för sina plantor; de ändrar sina hem eller gårdar för att tillhandahålla den ideala temperaturen, fuktigheten, ljuset och näringen. Ett annat sätt för cannabisodlare att odla marijuana är genom att klona sin kvinnliga favoritplanta. De introducerar också manligt pollen i denna honplanta för att producera frön som kommer att växa till identiska honplantor. Av olika anledningar kan människor vilja odla sin egen marijuanaodling i stället för att köpa den från en annan person som odlat den själv, fått den av någon annan eller köpt den på ett apotek. För att odla hampa i Sverige behöver du odla en godkänd sort och söka gårdsstöd.

Odling kan antingen ske inomhus i ett jordliknande medium eller utomhus i jord. När cannabisplantor odlas inomhus tenderar de att vara kortare och buskigare än när de odlas utomhus. Inomhusodlade plantor blommar också tidigare och producerar mer knoppvikt än de som odlas utomhus.

Sativa och indica

Sativa och indica är typer av cannabisplantor som ger lite olika effekter. Sativor tenderar att ge en mer energigivande effekt medan indicor ger en mer avslappnande och lugnande effekt. De flesta cannabissorter innehåller olika proportioner av sativa och indica, så det är viktigt för nya odlare att spåra upp den specifika sort de vill odla för att avgöra vilken sort som passar bäst för deras behov.

Att veta vad du kommer att få ut av din planta hjälper dig att välja storlek, kvalitet och placering av dina lampor och hydroponikutrustning. Du kan också välja vilken eller vilka delar av växten du planerar att använda: vissa använder bara bladen (för material), andra bara knopparna (för rökning), och andra använder hela växten (för båda). Du kan läsa mer om skillnaden mellan sativa och indica på Allt om CBD.

Kloning

Cannabisplantan kan förökas genom kloning. För att klona en cannabisplanta tas en liten stickling från en frisk, mogen planta och placeras sedan i vatten eller jord för att växa till en ny planta. Kloning är ett enkelt sätt att producera flera plantor från en enda, och det gör det också möjligt för odlare att selektera för vissa egenskaper (t.ex. hög THC-halt).

Odlingslampor

Växtljus är en viktig del av att odla cannabisplantor inomhus. De ger det ljus som växterna behöver för att växa i avsaknad av naturligt solljus. Det finns många olika typer av odlingslampor, så det är viktigt att välja den som passar bäst för dina behov.

Om du odlar växter inomhus är det viktigt att veta vilka odlingslampor som ger det ljusspektrum som växterna behöver för att vara friska. Några typer av odlingslampor är lysrör, högtrycksnatrium och metallhalogenidlampor. Lysrör tenderar att avge ett blått ljus som stimulerar den vegetativa tillväxten, medan metallhalogenid- och högtrycksnatriumlampor avger ett mer gulaktigt eller rött ljus som uppmuntrar till blomning. För bästa resultat är det en bra idé att ha båda typerna av glödlampor påslagna under olika skeden av plantans liv.