Prova en matkasse och få mer tid över att odla

Att odla själv ger sällan tillräckligt för att vara helt självförsörjande. Genom att välja en matkasse går det också att få mer tid över till fritidsintressen som odling. Fördelen är att det finns mängder av olika matkassar att välja på, även om utbudet påverkas av vart du bor.

För att hitta den matkasse som passar behoven bäst är det bra att jämföra olika alternativ. Genom Gröna Kassen går det att hitta olika alternativ som passar både för veganer och den som söker ekologiska alternativ.

Fördelar och nackdelar med en matkasse

En matkasse kan underlätta om du vill få mer tid över till andra intressen. Framför allt eftersom du slipper planera dina inköp på samma sätt. Det är även mer miljövänligt när du slipper ta bilen till affären. En fördel är att du kan välja matkasse vissa perioder, exempelvis när det är mycket att göra i trädgården.

Du får även prova nya recept och det finns en stor bredd på matkassar. Det gör att du kan välja alternativ som passar livsstilen och matpreferenser, det inkluderar eventuell intolerans som celiaki eller allergier.

När det kommer till nackdelar kan det vara att alla i familjen inte uppskattar nya smaker. Ibland kan matkassen behöva kompletteras med vissa ingredienser eller basvaror. När det kommer till priset kan det variera om det är billigare än att handla själv eller dyrare. Därför är det bra att jämföra olika alternativ.

Ekologiska och veganska alternativ

Odlar du mycket själv och föredrar ekologiska alternativ finns matkassar för dig. Det gäller även dig som vill ha helt gröna matkassar. Det finns veganska alternativ men även vegetariska eller där det finns gröna alternativ under veckans matsedel.

Väljer du alternativ som innehåller kött-och fisk kan du alltid komplettera med det du odlar själv. På så sätt får du en varierad kost med bra råvaror.